Gensynsfesten 2021 er desværre AFLYST

Opdatering 29. maj 2021 af Bjarne Zuccé Dinesen, arrangør af Gensynsfesten

Gennem de seneste 8 år har jeg, sammen med mere end 60 frivillige, hvert år i uge 30 arrangeret Gensynsfesten på Langelandsfestivalen. Sådan blev det ikke i 2020 og sådan bliver det altså heller ikke i 2021. Gensynsfesten drives i princippet som en "spejderlejr" i et festival setup. Vi forsøger at tilbyde efterskoleelever en tryg fest, hvor der, udover de kendte festivalaktiviteter, også afholdes konkurrencer, arrangeres morgenbuffet og camphygge ligesom hver skole også har deres egen ungeguide. Jeg er rigtig ærgerlig over, at hele 2 årgange nu går glip af den afslutning på deres efterskoleår.

At arrangere Gensynsfest for unge kræver meget planlægning og jeg bruger meget tid på at kommunikere med de enkelte skolers kontaktpersoner, ligesom jeg også kommer ud på skolen og fortæller om Gensynsfesten et par gange i løbet af året. Gensynsfesten afvikles på Langelandsfestivalen, men har ellers intet med festivalen at gøre. Vi har derfor heller ikke et stort bagvedliggende setup, det er mig der personligt tager sig af alt kommunikation, mails, deltagerlister, møder osv. Dette sikrer at der ikke en nogen syltekrukker eller mellemled som tingene skal igennem. Når I kontakter Gensynsfesten, er det altid mig i taler med. Det gør at jeg har fingeren på pulsen og kan afklare alle spørgsmål lige på stedet.

Men det betyder også, at siden alle festivaler blev aflyst i april 2020, har der ikke været en dag hvor jeg ikke har beskæftiget mig med den Gensynsfest og de elever som har deres billet stående ved os. Jeg brænder for at kunne give de unge den afslutningsfest de fortjener. Det bliver så desværre først i 2022. Jeg har den seneste måned intenst arbejdet på alternative måder at afvikle Gensynsfesten på, men må desværre konstatere at de alle er løbet ud i sandet. Dette skyldes fortrinsvis at vi ikke kan få de nødvendige informationer og aftaler med myndighederne på plads, før det er for sent. Jeg vil ikke risikere at stå med en komplet fest, som så igen må aflyses pga. en manglende tilladelse. Det er ikke fair for hverken deltagere eller frivillige.

Lidt historie:

Jeg arrangerer hvert år Gensynsfesten i samarbejde med de skolerepræsentanter der bliver valgt ude på skolerne og da alle festivaler i 2020 blev aflyst, havde jeg mindre end 24 timer efter, inviteret alle skolerepræsentanter til et onlinemøde, for at høre hvad de og deres venner på skolen havde lyst til der skulle ske. Da de unge jo kun er på efterskole det ene år, var det ikke en selvfølge at de ville deltage i 2021. Skolerepræsentanterne ville dog gerne have mulighed for at deltage i 2021 og bad mig undersøge med Langelandsfestivalen, om vi kunne skabe plads til 2 camps i 2021, altså én for 19/20 og én for 20/21. Det lykkedes på få dage at finde en løsning og dermed var muligheden for at flytte elevernes billet til 2021, en realitet.

I påskeferien 2020 sendte vi et brev til alle der havde billet på det tidspunkt og derefter ringede vi alle deltagere op peronligt, for at høre hvad de ønskede med deres billet. Aftalen var, at indtil 1. maj 2020 kunne man få refunderet 100% og efter denne dato 75%. Vi er utrolig taknemmelige for den opbakning og støtte vi oplevede i denne svære fase. Hvis alle havde ønsket at returnere deres billet på dette tidspunkt, ville grundlaget for afvikling af fremtidlige gensynsfester ikke være til stede. Jeg har siden aflysningen i 2020 haft fuld fokus på 2021, samtidig med at jeg har sikret økonomisk råderum til kunne overholde vores forpligtelser om at returnere 75%, såfremt alle deltagere måtte ønske dette. Nu kommer der, stik imod alle forventninger, slet ingen festivaler i 2021, så det giver sig selv.

Gensynsfesten 2022:

I 2022 afvikles Gensynsfesten igen og der vil være følgende muligheder for at deltage:

Elever årgang 21/22

Billetsalg starter den 1. december 2021

Elever årgang 20/21

Der er ikke udbudt partout billetter til denne årgang. Vi opretter en særlig 20/21 camp, for alle der stadig har lyst til at mødes. Billetsalget starter 1. december 2021.

Elever årgang 19/20

Billetter købt eller gemt til 2021, som ikke ønskes refunderet, overføres automatisk til 2022. Vi opretter en særlig 19/20 camp med 18+ armbånd, for alle der stadig har lyst til at mærke suset fra efterskoletiden.

Refundering af billetter:

For at få refunderet 75% af billetten, skal du skal sende dit reg. og kontonummer, samt fulde navn, skole og gerne ordrenummer til efterskolecamp@zucce.dk Vi skal modtage din anmodning senest 15. juni 2021 og beløbet refunderes senest 10. juli 2021. Såfremt vi ikke har modtaget din anmodning inden denne dato, overføres billetten automatisk til 2022.

I ønskes alle en god sommer, tak for jeres store opbakning til Gensynsfesten.

Yderligere information og spørgsmål:

Kontakt mig direkte på tlf. 20119339 alle dage fra 10.00 - 22.00

Arrangør af Gensynsfesten

Bjarne Zuccé Dinesen